18 mensen worden vastgehouden op de Balearen die deel uitmaakten van een netwerk voor anabole handel

18 mensen worden vastgehouden op de Balearen die deel uitmaakten van een netwerk voor anabole handel

De Guardia Civil heeft in totaal 41 mensen gearresteerd die verband houden met de criminele organisatie met tentakels in Midden-Spanje

18 mensen worden vastgehouden op de Balearen die deel uitmaakten van een netwerk voor anabole handel. / BURGERWACHT

18 mensen worden vastgehouden op de Balearen die deel uitmaakten van een netwerk voor anabole handel. / BURGERWACHT

De Guardia Civil hebben 18 mensen op de Balearen vastgehouden als onderdeel van een vermeende criminele organisatie die illegale drugs en andere middelen verhandelde, de meeste voor sportdoping . De onderzoeken begonnen eerder dit jaar, nadat de politie het had ontdekt een sportcentrum op de Balearen van waaruit drugs zouden worden gedistribueerd zonder enige medische en medische controle. Op dit moment worden nog twee mensen onderzocht.

Agenten hebben ook verschillende mensen van dezelfde organisatie gearresteerd in Barcelona en Tarragona , en in andere steden in de staat: Madrid, Toledo, Almeria, Málaga, Canarische eilanden en Huelva . Volgens een verklaring van het gewapend instituut werden in totaal 41 mensen gedetineerd.

Contacten

De organisatie had professionals die betrokken waren bij sportbodybuilding om deze producten op de markt te brengen. Juist via het netwerk van contacten en dus van hun potentiële klanten konden deze mensen de illegale stoffen verkopen.

Nadat de schuldige was geïdentificeerd, verifieerde de gerechtelijke politie of hij contacten had met andere criminele structuren die zich met dezelfde activiteit bezighielden en dat hij importeerde uit Portugal , Griekenland , Letland , Polen , Hongarije , Bulgarije en de Verenigde Staten , meestal met pakketdiensten voor latere distributie aan consumenten.

Zo verklaarde de burgerwacht dat deze onderstructuren die afhankelijk waren van de belangrijkste criminele organisatie, tegelijkertijd andere hadden internationale levering routes voor de levering van stoffen.

LEZEN  Kan Generieke Viagra een gezochte crimineel lokken?

Figuren

De onderzoekers ontdekten dat het netwerk in 2016 en 2017 meer dan zou hebben gemaakt 4.400 zendingen met een wereldwijd gewicht van 3,1 ton . Ze berekenden ook dat de organisatie rond had kunnen gaan € 2 miljoen dit jaar. Meer dan Het ging om 180.000 euro contant.

Op deze manier identificeerden onderzoekers verschillende cellen in de organisatie, verdeeld door Spaanse provincies, die zich toelegden op het op de markt brengen van dergelijke producten. Dezelfde band was betrokken bij geld witwassen in ruil voor geld.

De onderzoekers gebruikten valse identiteiten en bedrijfsstructuren voor extra beveiliging; Soms genoot de organisatie van de medeplichtigheid van werknemers van transportbedrijven.

Gevaren

Volgens het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten kan het gebruik van anabole steroïden leiden tot leveraandoeningen, geelzucht, leverkankers, gynaecomastie, hypercholesterolemie, erectiestoornissen en remming van de spermaproductie, ziekelijke hartafwijkingen, verhoogd risico op een beroerte en zelfs psychotisch afleveringen en depressie.