De kleinzoon van ” El Chato ” in een documentaire over de krant ” Spanje ” in Tanger

De kleinzoon van “El Chato” in een documentaire over de “Spanje” krant in Tanger

Een documentaire over de Tanger krant- Españeen  wordt gefilmd  , geregisseerd door de journalist Fernando Santiago, met getuigenissen van historici, onderzoekers, familieleden en enkele overlevenden die voor de krant hebben gewerkt.

 

http://4.bp.blogspot.com/-4hZz1B78kCI/VZ5ptXPO0DI/AAAAAAAA3FE/8rqPGf7Xpsk/s400/DSC_0001.JPG

De schrijver en onderzoeker Chema Menéndez, geïnterviewd voor de documentaire. Fotoagentschap Febus.

Hoewel de schrijver Chema Menéndez heeft al een documentaire over de Spanje krant-   van Tanger dat binnenkort het licht zal zien, vandaag in het International Press Centre in Madrid, is hij geïnterviewd voor een andere documentaire die nieuwsgierig ook gaat over de eerder genoemde heraut.

Tijdens zijn interview, Menéndez herinnerde zich het belang van deze krant, volgens hem de oorsprong van de “journalistieke transitie”, dat wil zeggen, van de anti-Franco-strijd in de Spaanse pers en het belang van zijn grootvader, in al die aangelegenheden, aangezien dat zijn grootste supporter was, in een tijd van dictatuur waar men voor veel minder werd neergeschoten. 

Deze documentaire wordt geregisseerd door de journalist Fernando Santiago, medewerker van  El Diario de Cáduiz ,  Radio Cáduiz , van de programma’s  La Mirilla  en  La Hora de Andalucíeen  op Canal Sur, directeur van de  Café del Correo programma  van 8 Televisie en hoofd van de videodienst van de Provinciale Raad van Cádiz, met meer dan 250 documentaires erachter, en heeft de steun van de Cádiz Press Association en de Provinciale Raad van die stad.

Bovenstaande documentaire bevat ook eersteklas getuigenissen zoals bijvoorbeeld die van Bernabé López García, hoogleraar geschiedenis en een expert op het gebied van mandarijnkwesties, Domingo del Pino, schrijver, journalist, onderzoeker en groot kenner van de geschiedenis van Tanger en enige overlevende van het schrijven van de krant, zoals het geval is van Manuel Cruz Fernández, directeur van de heraut op het moment dat de Marokkaanse autoriteiten in 1971 de sluiting ervan afdwingen.

LEZEN  Beter dan ooit op 70: beroemdheden

Zo lijkt het, beetje bij beetje, en mede dankzij het werk van de kleinzoon van “El Chato” de krant  Españeen  de Tánger begint steeds bekender te worden, iets dat nooit had mogen gebeuren omdat het een van de belangrijkste is om de geschiedenis van het Francoïsme en zijn eigenaardigheid te begrijpen.

 

http://2.bp.blogspot.com/-sZof1BmhhU4/VZ5x-_zgUNI/AAAAAAAAAA3FU/m0QcTjORSvs/s400/DSC_0010.JPG

Chema Menéndez op een bepaald moment in het interview. Foto Febus.

 

http://2.bp.blogspot.com/-lNI4uqOlYTc/VZ5yc3gBkmI/AAAAAAAAAA3Fc/EWhpmyPV3os/s400/DSC_0012.JPG

Nog een moment van opname. Foto Febus.

 

http://3.bp.blogspot.com/-hJOHbI0daEQ/VZ5yyjba0dI/AAAAAAAAAA3Fk/Jhz-J3TDG4k/s400/DSC_0016.JPG

Het documentaireteam met Fernando Santiago aan het hoofd en de kleinzoon van “El Chato”. Foto Febus.

 

De andere documentaire uit de krant “Spanje” in Tanger dat binnenkort wordt vrijgegeven. Op de foto zien we Núñez, Cohen, “El Chato”, Corrochano Jr., Coello, Pereda en Garcíeen voorganger.