Is het waar dat cardio doen op een lege maag meer vet verbrandt?

Klopt het dat cardio op een lege maag meer vet verbrandt?

Klopt het dat cardio op een lege maag meer vet verbrandt?

 

De effectiviteit van cardiotraining in de ochtend is een veel voorkomende vraag van fitnessprofessionals, vooral gezien de uitdagingen van vetverlies in termen van training en voeding. Je vindt hem ondervraagd in gespecialiseerde trainingsforums en blogs, en zelfs in veel gesprekken op sociale netwerken.

Werkt het echt? Veel bodybuilders doen het, maar …

Het uitvoeren van een cardiotraining ’s ochtends op een lege maag of op een lege maag is een gangbare praktijk binnen de bodybuildinggemeenschap om voor een wedstrijd zo weinig mogelijk vet te verzekeren, maar dit is verre van het geval voor een persoon. standaard.

Aan de ene kant, Het vasten van cardiovasculaire oefeningen wordt al jaren geprezen als een gangbare praktijk in de wereld van bodybuildingcompetitie met als doel het vetverlies te maximaliseren, vergezeld van een (zeer) streng dieet. Onthoud dat deze mensen minimaal 7% lichaamsvet moeten hebben om te kunnen concurreren.

De reden waarom deze specifieke trainingsbenadering enigszins effectief is, verwijst naar de uitputting van glycogeen, de eerste energiebron die ons lichaam opslaat. Door het lichaam leeg te houden van glucose, wordt u gedwongen om in plaats daarvan vet of eiwitten te verbranden.

Op een lege maag is het niet altijd even effectief

In deze studie gepubliceerd in The American Journal of Physiology kon worden gezien dat nuchtere cardio na meer dan 90 minuten cardio op 50% van de maximale VO2 voordelen had in vergelijking met cardio op een volle maag. 90 minuten sporten is lang, en niet iedereen kan het zich veroorloven om elke dag anderhalf uur hard te lopen.

LEZEN  Wat gebeurt er met ons in de sportschool

Een andere studie vond vergelijkbare resultaten , waarbij er geen verschil is in vetoxidatie tussen de groep die voor de training koolhydraten consumeerde en de groep die dat niet deed.

De realiteit is dat het beoefenen van cardiovasculaire oefeningen op een lege maag niet veel voordelen heeft in vergelijking met die na de gewichten of op een ander moment van de dag, dus als je routine gewoon niet past om het te doen, hoef je dat niet te doen, omdat u mogelijk niet meer lichaamsvet kunt verbranden.

Het beste moment, na de gewichten

Ons lichaam heeft een bepaalde energie, opgeslagen in de vorm van glycogeen in onze spieren, vooral als we vóór de training een goede voedselinname hebben gemaakt, een uiterst belangrijk punt om met voldoende voedselreserves naar de sportschool te komen en de moed niet te verliezen tijdens de training. .