Kwaliteit van anabole steroïden op de zwarte markt 358 geanalyseerde monsters

Steroïde consumerende atleet

60% van de anabole steroïden op de zwarte markt heeft een bepaalde kwaliteit (iets meer als we rekening houden met overdoses). De andere 40% is van lage kwaliteit (ondergedoseerd, bevat een andere steroïde of bevat geen). Vooral oxandrolon op de zwarte markt (Oxandrolon) die heel vaak nep is. Tsjechische en Slowaakse chemici zullen dit binnenkort publiceren in het peer-reviewed wetenschappelijke tijdschrift  Drugstest & Analyse. Studies De onderzoekers analyseerden 358 verschillende monsters van anabole steroïden, die allemaal afkomstig waren van gebruikers in Tsjechische en Slowaakse sportscholen. Resultaten Bijna 60% van de monsters was van kwaliteit. Ze bevatten dezelfde anabole steroïden als vermeld op het etiket, in de beschreven concentraties. De overige 40% van de monsters was echter niet van kwaliteit. Er was geen verschil tussen oraal en injecteerbaar.

Studies

De onderzoekers analyseerden 358 verschillende monsters van anabole steroïden, die allemaal afkomstig waren van gebruikers in Tsjechische en Slowaakse sportscholen.

Resultaten

Bijna 60% van de monsters was van kwaliteit. Ze bevatten dezelfde anabole steroïden als vermeld op het etiket, in de beschreven concentraties. De overige 40% van de monsters was echter niet van kwaliteit. Er was geen verschil tussen oraal en injecteerbaar.

Grafiek met de geanalyseerde steroïde monsters

Ongeveer 17% van de monsters was ondergedoseerd en meer dan 15% van de monsters bevatte geen steroïden. De meest vervalste anabole steroïde was oxandrolon. Slechts 1 op de 3 oxandrolon-tabletten was van kwaliteit. De onderzoekers vermoeden dat het vanwege de relatief hoge prijs van oxandrolon voor ondergrondse laboratoria economisch aantrekkelijk is om nep-oxandrolonen te produceren. Deze praktijk is erg gevaarlijk, aangezien het een veel gebruikte steroïde is voor vrouwelijke atleten, en de besmetting met andere androgene steroïden een hoog risico op virilisatie inhoudt.

LEZEN  De burgerwacht en de belastingdienst onderscheppen een postpakket met anabolen bestemd voor San Bartolomé de Tirajana

Vervolgens werden de testresultaten voor oxandrolonen vergeleken met die voor methandrostenolone. Methandrostenolone (ook wel Methandienone genoemd), de werkzame stof in Dianabol, is momenteel een relatief veilige aankoop in Centraal-Europa.
 

Oxandrolon-analyse versus dianabol

De volgende tabel vat alle resultaten van de analyses samen. De onderzoekers verstrekken geen nauwkeurigere gegevens over de geanalyseerde monsters.

Deze gegevens laten zien wat de meeste ervaren steroïde gebruikers al wisten. Er zijn maar weinig betrouwbare ondergrondse laboratoria. Maar de weinige laboratoria die er zijn, zijn dat al sinds het begin, en dat zijn precies die laboratoria die meestal behoorlijk actief zijn en altijd de mogelijkheid bieden van analyse, ondersteuning, enz. Om deze reden zijn ze zelfs vervalst, helaas . Ja, vervalsingen van een merk dat al clandestien is.

Evenzo is er het Anabolic Lab-initiatief van Millard Baker, waar we ons goed kunnen informeren over de huidige undergroundscene, een initiatief dat de veiligheid van de gebruikers van dit type stof garandeert en dat hoezeer ze ook verboden zijn, het is een feit dat ze veel worden gebruikt. Daarom is het verminderen van de schadelijke effecten op de gezondheid van vitaal belang, ook wetende dat lange tijd het gebruik van steroïden het risico op sterfte verhoogt.

Aandacht: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. De genoemde stoffen hebben tal van nadelige effecten en mogen niet lichtvaardig worden ingenomen. NIEMAND die dit leest, mag deze supplementen of medicijnen onder ELKE OMSTANDIGHEID zonder recept en zonder medisch toezicht gebruiken. Noch deze website, noch de auteur van het artikel, noch de vertaler ervan promoten of verdedigen het gebruik van dit of enig ander medicijn. Als u lichaamsvet wilt verliezen en / of spiermassa wilt vergroten met de juiste training en dieet, kunt u zeer goede resultaten behalen. Het is niet nodig om uw gezondheid in gevaar te brengen.

LEZEN  Kan Generieke Viagra een gezochte crimineel lokken?

Studiebron:  Tircova B, Bosakova Z, Kozlik P. Ontwikkeling van een UHPLC-MS / MS-methode voor de bepaling van anabole steroïden die momenteel beschikbaar zijn op de zwarte markt in Tsjechië en Slowakije. Anale drugtest. 13 nov. 2018 doi: 10.1002 / dta.2541.

Origineel artikel:  Europese onderzoekers testen 358 anabole steroïden: twee van de drie oxandrolonen zijn slecht. Ergo-Log.com