Waarom kan je obsessie met je spieren (en testosteron) dodelijk zijn?

Waarom het gebruik van anabolen en testosteron gevaarlijk is voor de gezondheid

Je kunt beter stoppen! We vertellen je waarom het gebruik van anabolen en testosteron gevaarlijk is voor de gezondheid.

Als je een fan bent van jezelf steeds vaker voor de spiegel te zien slaan, weet je maar beter dat het gebruik van anabolen en testosteron gevaarlijk is voor de gezondheid.

Velen beginnen een paar keer per week met lichaamsbeweging, maar sommigen vallen in een ernstige verslaving om hun lichaam aan te passen om het op een andere manier te zien en hun toevlucht te nemen tot dit type hormoon.

Miguel Escalante Pulido, hoofd endocrinologie van het IMSS Specialty Hospital in Jalisco, waarschuwde voor het gevaar van het gebruik van testosteron en anabolen om spiermassa te krijgen.

De gezondheidsspecialist merkt op dat de wens om met minder inspanning spiermassa te winnen en mannen en vrouwen in korte tijd ertoe brengt alternatieven te zoeken, zoals het gebruik van het hormoon testosteron en anabolen (derivaten die hetzelfde hormoon vervangen), die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Ze gaan naar de sportschool en krijgen zeer hoge hoeveelheden testosteron, in feite zijn er vrouwen die dit hormoon ook androgeniseren en het misbruik van deze stoffen leidt tot verschillende contra-indicaties en mogelijke schade aan de gezondheid.

Waarom het gebruik van anabolen en testosteron gevaarlijk is voor de gezondheid 1

Kent u de schade die anaerobics aan uw lichaam veroorzaken? (Foto: Irobis)

LEZEN  De Laooconte-anathomie en foto

Maar wat zijn de risico’s om te krijgen # 39; mamey # 39; met hormonen?

Het is gevaarlijk omdat er meestal gevallen van lever, prostaatkanker en acute nierschade optreden.

Het doel van het innemen hiervan is om met minder inspanning spiermassa te hebben.

Dus moet ik ze zeker niet nemen?

Als u echt de test moet doen, moet u, voordat u testosteron inneemt, uw nier-, lever- en prostaatfunctie evalueren, als u een man bent, evenals uw bloeddruk.

 

Volgens Dr. Escalante wordt het gebruik van testosteron alleen aanbevolen als hormoonvervangingstherapie, als oudere mannen dit hormoon aanzienlijk verminderen.

Dat wil zeggen, als je jong bent, zou het alleen gerechtvaardigd zijn om dit hormoon te gebruiken als je als man een voortijdige daling van de testosteronproductie hebt en daarmee het risico op het ontwikkelen van een artiosclerose hart- en vaatziekte, of zelfs voortijdig cognitief verlies, depressie of fibromyalgie.

Waarom het gebruik van anabolen en testosteron gevaarlijk is voor de gezondheid 2

De obsessie met het vervormen van het lichaam is een psychologisch probleem. (Foto: Total Bodybuilding)

Veel sportscholen zijn geslaagd!

De hoeveelheid testosteron die wordt gebruikt in fysieke trainingscentra is buitensporig en kan op korte termijn ernstige effecten op het lichaam veroorzaken.

Degenen die psychologisch afhankelijk zijn van dit product, zijn waarschijnlijk niet bereid het op te geven, want het is waar dat als je eenmaal stopt met het gebruik, de bereikte spiermassa verloren gaat.

En hoe doe ik het dan?

Laten we het onder ogen zien! (Bijna) niemand wordt aangetrokken door een gespierd lichaam dat op het punt staat te barsten. U kunt dus beter een gezonde levensstijl handhaven, met een uitgebalanceerd dieet, en als u een spierfan bent, vraag dan een voedingsdeskundige wat en hoe u eiwitten moet eten.

LEZEN  Wat zijn somatotypen van het menselijk lichaam

 

Waarom het gebruik van anabolen en testosteron gevaarlijk is voor de gezondheid 3

Het gebruik van testosteron heeft geen voordelen voor uw gezondheid. (Foto: Anton)

Of je nu heel sterk wilt zijn of niet, het is ook aan te raden om regelmatig te sporten, niet alleen om je lichaam in goede conditie te houden, maar ook met de fysieke structuur, “waaronder het vertragen van de ontwikkeling van sarcopenie op oudere leeftijd, dat wil zeggen het verlies van massa-spieren die kenmerkend zijn voor veroudering.