Wat zijn somatotypen van het menselijk lichaam

Binnen de wereld van bodybuilding en fitness je hebt zeker gehoord (vooral in de sportschool) van de verschillende soorten lichamen en de relatie die fysieke ontwikkeling heeft met genetica. Misschien heb je zelfs zoiets gehoord “je bent ectomorf”, “dat is endomorf “of” Ik ben mesomorf “, wanneer we hierover praten, hebben we het over niets meer en niets minder dan de genetische aard van elke persoon; de botvorm van elk individu, de neiging van elk lichaam om meer vet op te hopen, om een ​​snellere of langzamere stofwisseling te hebben, dus het gemak dat de lichamen nodig hebben om spieren te krijgen, om zichzelf gemakkelijker te markeren of om aan te komen, variërend factoren zoals voeding en training.

Als we dan begrijpen dat er verschillende soorten lichamen zijn, zal het ook gemakkelijker zijn om onze training aan te passen fitness of voor bodybuilding ; Weten welk type lichaam we hebben, welke voordelen we hebben als het gaat om het trainen van ons lichaam en welke nadelen we hebben.

Om dit beter te interpreteren, is het noodzakelijk om te weten dat er drie somatotypen zijn, elk met verschillende kenmerken, dus er zullen mensen zijn met een bijna 100% gedefinieerd somatotype en andere mensen met een hoger percentage van één en een minimum van een ander, en het is essentieel om de onze te kennen om te weten hoe we ons potentieel kunnen benutten wanneer we bodybuilding en fitness trainen.

De classificatie van lichaamstypes is:

1) Ectomorf
2) Endomorf
3) Mesomorf

LEZEN  Waarom kan je obsessie met je spieren (en testosteron) dodelijk zijn?

Over elk specifiek gesproken:

1) Ectomorphs

http://3.bp.blogspot.com/-NNLzQvi6Eno/UX9d9_aC3wI/AAAAAAAAAJA/yof5FiHMPzY/s640/ectomorfo+bruce+lee.jpg

Een duidelijk voorbeeld van een pure Ectomorph-natuurkundige die maximaal werkte, is Bruce Lee.

Ze zijn slank, hebben het typische “cilinderlichaam”, weinig spieren, buikspieren gemarkeerd door dunheid omdat ze meestal onder het normale gewicht zijn, hun borst is plat en hun armen en benen zijn erg mager.
Het belangrijkste voordeel is dat ze alles kunnen eten, zelfs vet, zonder bang te zijn om aan te komen, hun versnelde metabolisme betekent dat ze geen vetten ophopen, dus het zal voor hen heel gemakkelijk zijn om zichzelf te markeren, in tegenstelling hiermee en als de grootste nadeel is de moeilijkheid om spieren te krijgen en aan te komen.

2) Endomorfen

http://2.bp.blogspot.com/-hFWC1ZbpFk0/UX9h1dc65NI/AAAAAAAAAAAJQ/CstUES3Kqko/s400/endomorfo+brock+lesnar.jpg

Een goed voorbeeld van Endomorph is de bekende vechter Brock Lesnar.

 

Ze zijn breed, meer geneigd tot overgewicht, ze hebben een rond lichaam, weinig spieren, hun lichaam is over het algemeen nogal slap, ze zijn meestal boven het normale gewicht, omdat ze in de meest extreme gevallen overgewicht hebben. gynaecomastie komt vaak voor.
Het belangrijkste voordeel is dat ze een geweldige mogelijkheid hebben om spieren en kracht te krijgen, hoewel het moeilijk voor ze is om gemarkeerd te worden, maar integendeel, hun langzame metabolisme zorgt ervoor dat ze constant vechten om de lijn niet te verliezen en aan te komen omdat ze hebben ook buitensporig gemak om vet te verhogen.

3) Mesomorfen

http://1.bp.blogspot.com/-7mHUBPqXuxU/UX9kEF35_AI/AAAAAAAAAJg/1YsN5iUnulY/s400/mesomorfo+arnold+schwarsenegger.jpg

Het klassieke en typische voorbeeld van pure Mesomorph is de grote Arnold Schwarsenegger.

Ze hebben een atletisch en sterk lichaam, ze hebben al een natuurlijk spierstelsel en ze hebben het typische “kegel lichaam” aangezien de breedte van schouder tot schouder veel groter is dan de breedte van het bekken, hebben ze geen moeilijkheden om spieren op te bouwen en hebben ze ook niet de neiging om vet op te hopen, ze hebben meestal het ideale gewicht of de beste benadering, genetisch gezien is het het ideale lichaam voor bodybuilding.
Ze hebben alle voordelen op fysiek niveau omdat ze met gemak spier en kracht krijgen, met een basistraining en een minimaal dieet kunnen ze al grote verbeteringen bereiken, ze hebben geen problemen om gemarkeerd te worden en de ophoping van vet is minimaal.
 

LEZEN  De kleinzoon van '' El Chato '' in een documentaire over de krant '' Spanje '' in Tanger